Home Interiors

Perched On The Cliff-Edge Overlooking The Sea

Perched On The Cliff-Edge Overlooking The Sea

Home perched on the Cliff-edge Overlooking The Sea designed by Ok studio.

Perched on the cliff edge in Plaka, the principle city on the Greek island of Milos, this 19th century home has been fastidiously restored to supply a London-based household with an authentically conventional but sensible summer season retreat.

Initially inbuilt 1813, the home is successfully a 200-year-old stone organism. In contrast to more moderen constructing types, it’s not made up of separate parts, virtually each half has been constructed in stone. We have been eager to respect this organism, leaving the 60cm thick partitions untouched and performing a really exact and deliberate surgical procedure on the constructing with minimal intervention. We eliminated more moderen structural additions to revive the unique intention of the design and all new parts have been constructed with conventional strategies utilizing regionally sourced supplies. Restricted entry as a result of slender streets inside Plaka meant that these supplies needed to be carried by hand from the closest street up by way of the village to the home.

Initially the home was divided into 2 zones; the bottom ground as the principle residing and entertaining area and the basement, dug out of the mountain rock, as storage and utility area. We needed to protect the contrasting characters of the two flooring while re-distributing their programmatic use.

The cave-like decrease stage has change into a quietly calming visitor suite, separated and personal but only a few steps down from the principle home. Partitions are roughly completed, following the pure floor of the stone, the ground is laid with organically organized slate stones and pure mild is low as a result of small openings and decreased ceiling peak.

The lofty, light-filled higher stage has the principle residing areas inside it, adjusted to swimsuit trendy household life. The doorway courtyard has been remodeled with the removing of a 1990’s concrete slab ceiling and its alternative with a chic bamboo pergola. We’ve got added a bathe, a sink and hanging for seashore towels in order that the area is now used as a post-beach ‘de-sanding zone’ earlier than coming into the principle home.

Inside easy, uncooked finishes present cooling respite. Slate and timber flooring and unpainted partitions enable the home to breathe and bespoke crafted furnishings and fittings respect the native type while incorporating cutting-edge home equipment and expertise. That is significantly true of the kitchen, initially inside a smaller room elsewhere it’s now a big, professionally geared up but historically designed area for on a regular basis use in addition to prolonged household gatherings. A brand new mezzanine within the youngsters’s bed room frees up helpful play area and offers the chance for an en-suite toilet and wardrobe while in the lounge a brand new hearth creates a focus and helps remodel the home right into a welcoming, household residence.

 

 

Ok-STUDIO DESIGN TEAM

DIMITRIS KARAMPATAKIS, GIORGOS MITROGIORGIS

PHOTOGRAPHER

VANGLIS PATERAKIS

STYLING

ANESTIS MICHALIS

Perched On The Cliff-Edge Overlooking The Sea 2 Perched On The Cliff-Edge Overlooking The Sea 3 Perched On The Cliff-Edge Overlooking The Sea 4 Perched On The Cliff-Edge Overlooking The Sea 5 Perched On The Cliff-Edge Overlooking The Sea 6

 

Share
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2017 awesomehome.org

To Top